emm 2009.06.30. 11:51

Új meccs

9 hónap. 18 hónap.
Letelt a második félidő. Másfél éve kezdődött a bubu projekt. Az első részben bubu fölvette az élet nevű közhelyet. A másodikban kinti levegőt szippantgatva éldegél a mi nagy bubunk. Anyakönyvezett nevére már hallgat. Figyel, felfedez. Ha bubuznánk nagyot nézne a nagyon okos nagy fejével. Kiről beszéltek szülők?

8.8 kilogramm már egy hónapja, amit betesz, kinyomja a pelenkába. 73 centiméteres magasságot mértem. Ceruzával megjelöltem a szobaajtón, mindig fölvésem az aktuális bubumagasságot, később nagyokat kacagunk azon, hogy milyen kicsi voltál régen.

Mit tud? Mindenki fölteszi a tipikus álkérdést. Hogy van a kis bubu?

Ezt szoktuk felelni:

Mozgás:
Magabiztosan föláll bármilyen szobatárgy mellé, lényeg, hogy meg tudjon kapaszkodni. Le is tud jönni frankón, ha megunja az álldogálást. Térdre ereszkedik, padlót fog. Nyugis üldögélés is megy, de szüksége van valamire a kezébe amivel elszarozik. Négykézláb egyre gyorsabban mászkál a lakásban. Néha visszamegy kúszásba, de már érzi, hogy négykézláb sokkal gyorsabban lehet megtámadni a dvd polcot. A könyvesszekrény alsó két sorát fenyegeti. Ha egy könyvet kirángat, jön a többi. A dvd lemezekkel könnyebb dolga van, szépen lassan az összest kirángatja és földhöz vágja. Ketrecnek hívom a járókáját. Rossz szokás, hogy nem bírja az egyedüllétet, tiltakozik a ketrecben. Föláll a rácshoz, rángatja mint a vad Fradi szurkoló, ha megunja a rázást átvált rágcsálásba. Ugyanez a folyamat kiságyban is. Ha kimegyünk a szobából ordít, erről le fogom szoktatni.

Evés:
Kifli, lángos, barack, répa, banán, alma, keksz, anyatej, pizzás prospektus, és mindenféle bébikaják. Pontosan Sz. tudja mit is eszik, én csak azt adom, amit összekutyul. Ha nem figyel Sz. a kajámból csippentek falatokat bubunak, persze csak mértékkel. Ez ilyen titok. Hat foga van használni kell.

Utazás:
babakocsiban csak ülve hajlandó közlekedni, szereti a tájat nézegetni, galambok, kutyák, állatok, emberek. Kommunikál mindenkivel pl.: öööööö, ááááááá Nem nagyon szereti, ha nem szólnak neki vissza. Ilyenkor csalódott. Autóban nagy a nyugi, hosszabb távon elalszik, rövidebb utakon nézeget, most váltunk ültetős autósülésre.

Alvás:
Sz. a hős továbbra is, nem vagyok hajlandó éjszaka fölkelni. Bubut nyolc után fürdetem, kaja és alvás hajnal egy-két óráig, újabb kaja, majd reggel hét körül ébredés. Volt pár durva esténk a fogzás miatt, akarom mondani Sz-nek volt durva. Nappal kétszer alszik. Elálmosodik, ha törölgeti a szemét altatás indul. Egyik nap nekem sikerült hamarabb elaludni, ez belefér.

Hasonló pelenkás kölykök:
Figyeli a kollégáit, otthon nem jön zavarba másik kis szarostól, viszont hétvégén 11 hónapos kislánnyal találkozott idegen helyen, beszart.

Help:
Két nagymamát bérlünk. Barter. Az Sz. féle mama házhoz jön. Két három napra beköltözik tesz-vesz, odanyomjuk neki bubut, mi lelépünk. Az emm féle mama villámlátogatásra érkezik, viszont mi megyünk 2-3 napra hozzá vidékre ahol mos, főz ránk, plusz odanyomjuk a kezébe bubut. Utána lelépünk. Nagymamák nélkül nem lehet koncertre, moziba, múzeumba menni, rendesen alkoholizálni sem tudok.

Szumma:
Tök jó. Nem harmadik félidő következik, hanem új meccset játszunk. Bubunak 3 labdája van, két gumi és egy bőr, hétvégén kapott egy eredeti angol futballmezt is. Apró gólokkal megzavarjuk a világot.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr451217513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylblog 2009.07.01. 11:30:55

Tetszett az összefoglaló!:)

sylblog 2009.07.01. 11:31:48

Kapmár Bubu lángost?Krumplis lángost?Vagy csak úgy kapott kóstolót a ti lángosotokból?

emm · http://bubukedves.blog.hu 2009.07.01. 12:00:36

Persze pár falatot csak. A piacit kedveli elsősorban

ilgya1 2009.07.04. 10:08:48

Sziasztok! Gratulálok Bubuhoz és a bloghoz is! Akkor majd várjuk a játékot júliusban. Hogy gondoltad pontosan?

emm · http://bubukedves.blog.hu 2009.07.04. 11:32:29

Összeszedem amire nincs már szükségünk játékok és még egy két cucc, aztán jelentkezhetnek érte akiknek szüksége lesz rá. Valahogy így majd
süti beállítások módosítása