emm 2009.09.22. 22:19

Birodalmi lépegető

Hétvégén megkezdődött az öt helyszínes születésnapi roadshow. Kissé bonyolult családi felmenői vonalak következménye, hogy 4 nagyszülői és rokonsági partyt és egy szűk családi körös bulit tartunk. Tehát az első gyertyástortás megvolt, az új játékokat természetesnek vette bubu, nem látszott rajta az ahúdefrankóújjátékot kaptam gyermekábrázat. Egyéves szótárkönyv, karikás egymásbarakogatós játékok, ruhák. Most hétvégén újabb helyszín, kedden naptár szerinti szülinap hármasban, másnap egy kissé bővített buli, majd a következő hét végén lesz az utolsó állomás. Gyertyát fújni még nem tud, csak a kialudt gyertyára gerjed.

Ajtómániás éppen, imádja nyitni csukni az ajtókat, az üvegbetétes a legnagyobb sláger. Kinyitja becsukja, becsukja, kinyitja. Sokáig le tudja foglalni az ajtó, mehetünk nyugodtan pisilni, odatesszük egy ajtóhoz, nincs vele probléma.

A játszóterezés az utolsókat rúgja, egyre hidegebb a homokozó, a fű nyirkosodik. Labdázunk más labdájával, más lapátja szebb, felmászik idegen babakocsikra Bubu. Jobb a másé, ez a mondást is hamar megértettük. Sötétben érünk már haza, de a kiskocsmánknál mindig megállunk, már törzsvendégi sört, kávét, kepit kapunk a felszolgáló csajtól. Ha Sz. elmegy pisilni, Bubu utánakiált, hogy annnnyyyy.
Az óraátállítás után még kevesebb időnk lesz. Hat hét körül érem utól a családot a játszótéren, bele kell nyugodnom, hogy amikor munkába indulok nem találkozok Bubuval, mert alszik, sötétben fogok hazaérni, tehát szabadtérezésnek vége lesz. Panaszkodó sorokat írtam, mert panaszkodni jó.

Na de a lényeget a végére hagytam. Egy barátunknál baráti látogatást tettünk barátsággal. Bubu végigmászta a lakást, persze a konyhában szeret a legjobban lenni. Imádja a sütőt, a föl le nyíló kukatetőt, a kibenyíló polcokat, a nagy és kicsi lábosokat, lehet belepakolni például plüssmackót. De ha főzés van nagy a szigor, egy tál forró vizet azért mégse rántson magára. Ilyenkor szép szóval ráüvöltök, hogy NEM SZABAD, de ha nem tartja be az utasításom, bizony el kell a sütőtől rángatni. Ma is ez volta menet. A rend szerint az egyik kezét megfogom, magam felé húzom, bubu leköveti a mozdulatot térdre rogy és elindul a konyhából négykézlábon kifelé. De ma más történt. megfogtam Bubu bal kezét de nem rogyott le, hanem hat lépést tett meg felém és összevissza. Majd rogyás. Sz-szel összenéztünk és mosolyogtunk, mint a vadalmák.
Megindult az esszemm nullaegyes birodalmi lépegető.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr321400646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylblog 2009.09.26. 11:59:12

Nagyon egy hullámhosszon műxik a két gyerek, Mazsi is így van dettó ajtóval meg a konyhai dolgokkal. Mai bejegyzésbe elfelejtettem blogomba beírni.Rohan/szalad Mazsi és csak a kisujjamat fogja, de nem támaszkodik.Társasházunkat apjával így körbejárták már párszor. Itthon kb. 3 m-t tesz meg, aztán leguggol, nem ül feláll segítség nélkül. Jövő héten megyünk jó, őszi cipőt keresnek. Védőnőnk szerint szakszóval passzív cipő a jó.

sylblog 2009.09.26. 12:00:09

Konyhát hamarosan lezárjuk biztonsági ajtóráccsal.
süti beállítások módosítása