emm 2009.11.23. 22:13

Könnyek

A tizennegyedik hónapunk a járás megtanulás okozta sérülések kezelésével telik. Már csak egy hét a 14-ből, valahogy kibírjuk.

Bubu hihetetleneket tud taknyolni, néha nem is értem miért nem bömböl órákig egy-eyg esés után. Nem bömböl, kemény férfi.

Esésfajták:

  • Állásból:

Térdre - dűlöngélés, táncmozgások után elveszíti a lábait.

Tenyérre - nagyobb intenzitású indításból nem lépés következik, hanem tenyérre zuhanás

Ülésbe - Hátrafelé zuhan, miután megunt állni, szépen ügyesen nagy csobbanással a parkettre ül.

  • Menet közben:

Lassú léptek okozta egyenesúlyzavar - Bubu gondolkodik álló helyzetben hogy merre tovább, az esze megy jobbra a szíve húzza balra elindul előre és a zavar miatt valamerre eldől.

Kisebb tereptárgy (küszöb, szőnyeg, pen drive, slusszkulcs) okozta esés - megy megy mint az őrült, beakad egy kulcsb a lába elveszíti az egyensúlyt és jön az esés, legroszabb esetben arcra.

Közepes tereptárgy (telefon, autó, távirányító, papucs) okozta esés - ez már jobba kibillenti az egyensúlyból pl. falhoz keni magát.

Nagy tereptárgy (fotel széle, kanapé, asztalláb, szék) okozta esés - itt a padló a végső állomás, hátra, oldlalra, fejre képes borulni, rosszul számolja ki a teret, azt gondolja még elfér, de nem.

Mix: Járás közben belassul, begyorsul, nem tud bevenni egy kanyart, megáll és újraindul, de még nem rakja össze dűl, borul stb. 

Amikor a feje koppan akkor szoktam rendesen megijedni. Piros folt, és szipogás a vége.

A játszótéren, fűben nagyobb bizalommal engedem szabadjára, a teres puha játszótéralj remek találmány, a kezeslábas is segít az ütések tompításában, a kesztyű is hasznos segítség, kint mindig tenyérre zuhanva taknyol.

Szombaton az eddigi legdurvább esést rögzítettük. Reggel a gyerekszobában a bömbölő nótára keltem -ahol elvileg nincs veszélyforrás- az orra lehorzsolva, sehol máshol semmi gubanc, az orrán végigment egy játék, vagy az orr ment végig egy játékon? Délután haveromnál megfejelte az ágy szélét, ömlött de szó szerint ömlött a vér a szájából, megdagadt mint a birkózóknál az ínye, véres ruhákban mentünk haza mint valami ketrecharcos apa a fiával. Bónuszként Sz. véletlenül belekapott Bubu szája aljába, vacsorára megint vér.

Vér és könnyek. Betadin és sebtapasz.

A hónap termése a gyerekszoba elkészítése, ráccsal! H1N1-es oltást is kapott combba. Két személyes kanapét vettem Bubunak, hogy ha jön valkami haverja le tudjanak ülni. Vagy csajok. Már egyre csibészebb férfiasabb bubu. Továbbra is nézzük csodálva és röhögünk, mint a vadalmák.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr991547618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylblog 2009.11.24. 18:16:56

Bubunál lett-e valami az H1N1 oltás után(nyügösség, hőemelkedés stb.). Én a héten kaptam háziorvostól időpontot, megyek beadatni, genetikán azt mondták, hogy lehet nyugodtan.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.24. 20:49:49

semmi következmény...
pedig előtte nem sokkal beteg volt, plussz most jött ki a 11. foga.

Mazsola01 2009.11.25. 20:14:00

Azért ilyen apróságot eltitkolni, mint a sokadik fog, én lassan ölni tudnék a következőért, Marci megrekedt a 8-nál, viszont egy hónapja fogzási tüneteket produkál...

Nyugalom, Bubu egyre ügyesebben megy majd, egyre kevesebb eséssel, a kölkök vasból vannak gyúrva, szóval addig bírja a kisebb-nagyobb horzsolásokat. Azért nagy puszi neki!

Lusthie 2009.12.12. 20:41:15

huhhh még mi vár rám!
süti beállítások módosítása