essz 2009.10.04. 20:25

1 éves dolgok

Azért írok még némi beszámolót Buburól. Mert jó lesz majd elolvasni pár év múlva, amikor már semmire se emlékszünk. Mondjuk én már most se nagyon emlékszem, de nem baj, kismamának fölös az agy. (bevallom, a listában kicsit loptam Mazsianyutól... olyan szépen összefoglalta)

Számok:
76 cm
10, 2 gramm
8 fog
(még nem nézték lánynak)

 

Alvás: Bubu nagyon szeret aludni, főleg az ágyában levő kutyushoz szeret hozzábújni, mert mi ronda szülők nem magunkkal altatjuk, tekintve, h az ágyunk 140 széles, emm pedig majdnem 100 kiló. vagy én, vagy bubu. de hiába adom át a helyem, akkor még ott van az a probléma, h legurul őrzetlenül. szóval vagy cicin alszik el, és utána bependerítjük az ágyba. este általában emm-et hívom segítségül, napközben nem tudom, mert keresi a pénzt. De a napközbeni alvásokat mostanában gyakran úgy intézem, h séta közben előzötyögtetem alváshoz, utána pedig putty, be az ágyba. és putty, veti magát ide-oda, majd elalszik. ebben nagy segítségére van a már említett kutya. fogja a kezét, pardon mancsát, mellé bújik, ráfekszik. Nagyon szeretjük emm-el nézegetni ebben az ártatlan, kedves állapotában.

Hozzátáplálás:  Lassan mindent megkóstolt, ma még a csokit is, minden ellenérzésem ellenére. Node csoki tortát kapott a nagypapától. Már csak nem küldhettük haza.. A szülinapi túrótortáját imádta, kétkézzel tömte a szájába. Más kedvencek: sinlac, őszibarackos-banános mindenféle, spenót tojással, mintha a marha husit jobban, hagymás sajtkrém barna kenyérrel, most már a paradicsom is egész jól csúszik. igazából mindent megeszik, még a kelkáposzta főzeléket is. gyakran tömöm brokkolival a vastartalom miatt, amitől azért kisebb hasi fájások előfordulnak éjszaka.

Egyre gyakrabban kell adnunk abból, amit mi eszünk. A múltkor pl. a muszaka nagyon ízlett.

Anyatej még reggel és este. Napközben igyekszem megvonni és rizstejjel helyettesítem. No, azért ez nem az igazi. Most betegségében azért napközben is szopi.

Mozgás: 6 hónapos kortól kúszás, 7 és féltől feláll, 9 hótól mászik a mai napig, szülinapján pár lépés, egyre többször megáll és egyensúlyoz. lépcsőn imád le-fel... mindenhol imád ide-oda.

 

Értelem:
- Lámpa (lá)
- Anya
- tya (kutya)

- Aggy féleség

Boltokban, utcán imád msolyogni, búgni és integetni is persze. Kell neki a kommunikáció, éhezik rá, ezért leviszem. Nekem nem hiányzik, mert elég fura embereket is  összeszed. Füléhez emeli a telefont. ha mondjuk neki vidd oda apának, odaviszi, meg anyának is. persze. könyveit lapozgatja, de még nem köti le, ami benne van.

 ezeket a kunsztokat főleg emm tanította én csak nézek nagyokat. nyilván az anya szót is ő tanította. én azért ezt nem mondtam olyan sokat, mert nem szeretek magamban beszélni. a telefonost és a lámpát is.

a nagyszülők meg vannak győzödve, h zsenivel van dolguk. mi ennél kicsit vissza fogottabbak vagyunk.

folyt köv., reméelm emm még hozzá ír.

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr441427564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2009.10.06. 21:11:23

"Boltokban, utcán imád msolyogni, búgni és integetni is persze. Kell neki a kommunikáció, éhezik rá, ezért leviszem. Nekem nem hiányzik, mert elég fura embereket is összeszed. Füléhez emeli a telefont. ha mondjuk neki vidd oda apának, odaviszi, meg anyának is. persze. könyveit lapozgatja, de még nem köti le, ami benne van." Enyém dettó ;D

Bubu miket kapott a nagy napra?
süti beállítások módosítása