essz 2009.04.21. 15:23

jobb egyes

hu de rég nem írtunk, biztos azért, mert annyi mindent csinálunk közben. jó dolgokat. elvittük nyaralni bubut. egy kis faluban a papnétól béreltünk szobácskát. a hely legjobb része egy kis terasz, ahol mindig kellemes volt az idő. ott is aludt a kisfiú, kiraktunk egy járókát.

bubunak már mind a 4 első fogacskája kibújt, sőt, már támad a jobb kettes is. egész jól viseli sztem... néha van egy kis dühöngélés, de semmi extra. már nem fáj a hátam (mert fájt), és az idő java részét a szabadban töltjük. végre jövünk-megyünk. van egy új babakocsi, ami nem sokkal jobb mint az előző, de mégis lazábban megyek vele a rázós utakon, meg jó nagy napfénytetője van. csak az a gond, h rossz időben alig fér bele a gyerek. úgy kellett belepaszíroznom. remélem nem lesz rossz az idő. télen már lehet, mert ahol ülni kell, ott már több a hely.

bubu kapott már banánt, almát, krumplit, sárgarépát, barackot. jó kis rekedése is lett. mert ugye ez majdnem csupa ilyen fogó étel, nagyszerű h ezeket lehet először ennie.

sokkal jobb így az élet, h lehet jönni-menni, világot látni. hurrá a szabadban jaj de jó!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr941078191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylblog 2009.04.22. 11:58:19

De jó, hogy a kis Bubunak kibújtak a fogai, mi még szenvedünk rendesen. Akkor rágcsálhat már ezt-azt.
Székrekedésre: érdemes szilvadesszerttel kombinálni almát, banánt vagy legalábbis egy napon kínálni.Érdemes további zölségeket bevezetni és sokat adni a babának. Pl. csirkehús levesből ki lehet szedni zellert, fehérrépát és ezekkel leturmixolni répát, krumplit.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.04.22. 12:39:08

@sylblog: köszi :)

vhol volt neked egy ilyen jó kis táblázatod, ahol felsoroltad miket adsz a gyerkőcnek. nem találom...

te már profi hozzátápláló vagy, minden ötlet, tanács, praktika jól jön.

Mazsola01 2009.04.22. 20:04:52

De jó hírek! Hihetetlen, hogy kint vannak a fogak, Marci még mindig fog nélkül éldegél... már el sem hiszem, hogy valaha kibújik neki egy is.
A védőnőnk azt mondta, hogy a gyereknek mindig úgy kell enni adni, hogy egyensúlyban legyen az ételében a székletfogó- és lazító alapanyag.
Fogó: alma, krumpli, banán, srépa.
Lazító: barack, meggy, paradicsom, tökfélék, zöldek(sóska, spenót)
Én ez alapján adok neki enni, pl.: alma-barack, spenót-krumpli, stb. Így nincs is gond a széklettel :)
süti beállítások módosítása