emm 2009.03.31. 21:34

Rendesék

Fél éves félszülinapot ünnepeltünk vasárnap. Marha gyorsan eltelt a fél év.

Bubu kapott egy oltást az új dokinál kicsit csendesebb volt mint máskor lényeg, hogy a doki szerint minden rendben van. Szerintünk is, de azért jól esik, hogy a szakma szerint is csodálatos bubu. 7600 gramm 68 centiméter hosszú, 44 centis a feje és 50-esek a különböző értékei, ami normális.

Bár már egy hónapja felfedezte a forgást hasról hátra, de nem élvezheti annyira. Inkább kúszik. 2 hete fedeztem föl, amikor barátommal söröztünk a padlószőnyegen és bubu elkezdett a letett sörösdoboz felé kúszni. Fölemelkedett hason kinyomta magát majd előrelendült. Amikor kiürült a doboz otthagytam bubunak, aki percekig eljátszott vele. Azóta már magabiztosan kúszikmászik, akár egy métert is képes "menni" mindenért ami megtetszik neki. Tányér, porszívó, kábel, székláb, pet palack akármi. Közben kinyújtja a nyelvét is. Nagyon koncentrál. Piszkosul össezrakta a mozgást. Oda akar menni. Odamegy.

A vizespalack talán a legnagyobb sláger, pörög-forog, a víz csillog, biztos marha érdekes lehet egy fél éves gyereknek.

Múlt hétvégén nagyot turnéztunk az országban, kocsiban kiválóan tud kajálni, jelez bubu, hogy éhes kap kaját aztán megyünk tovább. Tej van dögivel. Próbálkozunk banánnal is, csócsálja, de azért a cici az igazi.

Babakocsival küzdünk, a nemtudomhány gyereket kiszolgált öröklött kocsi már recseg ropog, és amúgy is már jöhet a sportkocsis szezon, ezért vásárolunk egyet. De nem találtunk olyat ami jó lenne 100%-osan. Fontos szempont, hogy a fékpedálja ne lógjon ki a hátsó kereke síkjából, mert akkor nem lehet fölhúzni és leengedni a lépcsőn. Sajnos a kéróban 10 lépcsőfokot kell megmászni a liftig... Legyen ablak a tetején legyen napfényvédő, lábzsák, esővédő ésatöbbi. Nem könnyű babakocsit venni.

Így éldegélünk csendesen. Néha azért hangosan, főleg én. A gyár ezerrel beindult, de minden este érkezek fürdőközeli időpontban. Most már nagyon tartalmasakat játszunk. Birkózunk, labdázunk, énekelünk, marhulunk. Van egy hatalmas gumilabdája és egy kisebb bőrlabdája bubunak, mindkettőt imádja. Szeretné persze meg is enni a labdákat, de nem fér bele a szájába. Mindent meg akar enni. Ez normális. A kádban lenyelésbiztos halakkal, bálnákkal, kacsákkal küzdünk.

Bubu nyugodt gyerek. Ha álmos alszik, ha éhes eszik. Társaságban illedelmesen viselkedik. Azt mondják szerencsések vagyunk. Ilyenkor mindig bizonygatom, hogy mi neveltük ilyen rendes gyereknek. Rendes emberek rendesen nevelnek rendes gyereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr181038494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2009.04.03. 20:39:35

Utólag is BOLDOG FÉLSZÜLINAPOT BUBUNAK! :)
Örülök, hogy minden rendben felétek ;)
süti beállítások módosítása