egyet semmiképpen se felejsünk el. sok mell van a világban, de csak kettő a mienk.

tehát, rengeteg tanácsot fogunk kapni, mikor mit és hogyan tegyünk, de lehet, nálunk egyik sem használ, tekintve a mienkből csak egy van, ill kettő.

hallgassunk, bólogassunk, aztán a szimpatikusat próbáljuk ki. azonnal soha semmit. hiába állítja a védőnő, h a csomót masszírozzuk teljes erőnkből, mi mosolyogjunk, biztosítsuk arról, h így teszünk majd. aztán, majd döntünk. nálam a masszírozás a gyulladás fokozásához vezetett. utána aztán tényleg vészes állapotba került, az egyébként addig feltünő, ám szinte fájdalmatlan piros foltos terület. lehet ez vkinek bejön, de az a vki biztos nem én vagyok.

ami még szintén nem tesz jót: ha bárki arról kezd beszélni, h ez milyen veszélyes és micsoda szörnyű következményei lehetnek. na ekkor, mosolyogjunk, de tereljük a szót másra. kiáltsunk föl pl hirtelen, milyen szép új frizurád van! ha az illetőnél ez nem lehetséges, dicsérjünk bármit, csak ne engedjük, h ránk öntse ezt a negatív zuhatagot az éhező kisdedekről, akiknek mind mellgyulladásos volt az anyukája. szóval, csak előre.

nyugodtan szoptassuk meg a gyermeket éjjel, hiába mondja a gyerekorvos, h gyereket nem ébresztünk. inkább etessünk és ha felébred, felébred. a mellgyulladás a gyermek szempontjából sem a legkedvezőbb, miért ne segíthetne a leküzdésében? egyébként is. egyszer keltettem bubut, aztán ő ébredt. mindez 3-4 napig tartott. most már mindegy fölkel-e vagy se.

ami nekem bejött:

inkább a gyermek egyen, mint a fejés. akármivel csináljuk, a gyerekszáj ezerrel kíméletesebb és alaposabb.

ne melegítsük agyon.

ne hűtsük.

ne hordjunk szoptatós melltartót, ha nem muszáj, az nyomhatja a duzzanatot. ugyanígy a gyermeket ne helyezzük rá, amikor cipeljük.

igyunk sokat.

szoptassunk különböző képpen, lehetőleg úgy, h a megfelelő helyről tudja kiszívni a baba a tejet.

hat hetes kor után megkönnyebülhetünk, akkor már úgyis mindent megeszik, ha igény szerint szoptatunk

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr98770736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzska 2008.11.18. 12:48:40

Jaaaaj, szegény... jó, hogy már túl vagy rajta! És hogy nő Bubu, valami fantasztikus :):)
süti beállítások módosítása