emm 2008.11.09. 22:54

liget

BKV.

Kettőkor bubu befejezte az étkezést, ezt azt jelentette, hogy három óráig nincs szüksége Sz-re. Elindultunk a városba, cél a shoppingolás. Sz. shoppingol, mi bubuval a kirakaton túlról követjük.  Hideg van, nem jó a melegről ki hidegről be máészkálgatni a bebugyolált bubuval. Ezért ha kimegyünk kint vagyunk, ha bemegyünk bent maradunk. Kibe összevisszaság nincsen. A nyári csecsemőknek egyszerűbb az életük.

Autóbusz

A lépcsős busz nem jó, de van a vonalon alacsony padlós amibe egyszerű betolni a kocsit. Külön hely van rokkantaknak és kisgyerkeseknek. Nyilván ez egy fricska az anyukáknak, mert egy frissen végzett szülő néha rokkantnak képzeli magát. Teljes joggal. A buszos babakocsi négyzetben persze álldogálnak az emberek, nem mennek odébb, de elférünk. Leszálláskor tolakodás indul, amit célszerű kivárni. A letolás nehezebben megy, egyrész t esetemben nem pontosan a megálló mellett parkolt a sofőr, másrészt lefelé kell áttolni a busz és a padka között a kocsit. Szintkülönbséges feladat, összpontosítás, odafigyelés.

Kisföldalatti

A megközelítés hasonló egy aluljárós kalandhoz. Az anyukák nagyon nehezen tudják levinni a lépcsőn a kocsi gyerek duettet. Segítőkre van szükségük. Mivel nem vagyok anyuka, könnyebb a cipelés. Még könnyű, mert bubu még csak 4 kilós - téli ruhában 5! -  a kocsi pluszban kábé 10. A földalatti nagyon zajos, bubu fölébredt, nyikorog minden, közel megy a falhoza kisvonat, ami erősíti is a zajt. Nincs viszont olyan nagy huzat!

Villamos

A négyeshatost állítólag kismamáknak tervezték, betolás egyszerű, kitolás egyszerű, sok a hely bent. Viszont. A légkondi nagyon zavaró, próbáltam megérteni honnan jön a hideg és bubut úgy fordítgatni, hogy ne érjea , talán sikerült.

Hétvégén - ha nincs iskolás, munkábajáró, piacozó, stb. tömeg - járható kisgyerekeseknek BKV-val a város. Alacsonypadlós tömegközlekedési jármű a kulcsa mindennek.

De. Ha megfoltozza szerelőm az összetört alfámat inkább azzal mobilizáljuk magunkat.

A ligetben összefutottam tervezetten a keresztlányommal, banánt majszolt és megint nőtt. Tizenegy hónapos, tizenegy kiló, hat foga és szép télisapkája van. Bubut nem érdekelte a rokon, végigaludta a ligetet. Az alvógén.

3 komment

Címkék: bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr37759552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niki- picurAnyu 2008.11.10. 18:40:51

:))
Ilyenkor áldom a sorsot, hogy nem pestiek vagyunk. ,)

Mazsola01 2008.11.11. 10:21:40

Az alacsonypadlóssal csak az a gond, h nem sok van, illetve erre van, h hiába annak kéne jönnie, nem az jön :S
Mi a városba csak kendőben hordozva merünk elindulni Manóval, vagy autóval.

Essz: nem tudom mi volt a sárgaság Manónál, mert evett rendesen, nem volt aluszékony, csak sárga :O
Nem rontod el Bubut azzal, hogy felkelted, megeteted így éjszaka, dehogy.
Úgy gondolom neki is jó, ha nem is kell kiabálnia az ételért, megy az magától :))
A reggeli hosszan alvást én is szeretném, de csak egy bizonyos ideig lehet, míg Manó bírja. Kb. 8-9-ig, utána már igényli a foglalkozást, addig általában alszik velem, ha nem, akkor nézelődik, majd bealszik, de ha sír, akkor elindul a nap. 8-9 körül van az, hogy tudom nézelődik kicsit (10-20 perc körül), majd foglalkozást igényel (éneklést/beszélgetést,ilyenkor öltöztetem át), a 10-20 perc alatt meg lezuhanyzom, reggelit készítek. Ha sír Marci mindig reagálok, és azt látom így nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygombóc :)
A hinták tényleg jók, de piszok drágák :O , most a játszószőnyeg/pihenőszék beszerzése jönne...

DNYL 2008.11.20. 17:13:16

Lehet olcsóbban is shoppingolni nemsokára!
Pláza Kuponokkal | PlázaKuponok.com
plazakuponok.com
süti beállítások módosítása