nem összefoglalót írok, mert ahhoz nagyobb elszántság kell. csak épp megy az idő, gyermek mindjárt 2 és fél éves. le vagyunk maradva. a fejlődés vhogy magáért beszél már, nem érzi az ember, hogy mindennap jegyzetelnie kell. de azért mindig rácsodálkozunk vmire, csodáljuk bubu-t a kiejtett szavakért, a piros pofijáért, az esésekért...

már nem számoljuk hány szót mond, mert sokat. mondatokat alkot, dumál, ragoz. van helyhatározó, ige, meg minden. kis csoda ez, ami persze minden gyermeket elér, de azért így figyelni nagyon érdekes, hogyan lesz a mutogató, gagyogó lényből beszélő gyerek. néha még beindul a halandzsa is, de már több az értelmes beszéd. legújabbak, hogy pl. az autó az autópályán megy, meg itt a zokni párja, meg ez itt háromszög, ez kör..., ez piros, ez fehér, ez barna, ez kék, ez zöld...ez lila...a színek, formák nagyon mennek. szól nekem, amikor piros lesz a lámpa az utcán és meg kell állnom az autóval. 

ismételgeti persze a hülyeségeimet is, h. látod? Igaz?

ez a fél év a beszédfejlődésről és értelem bontakozásról szól, nem vitás.

sokat botladozik és esik, ezért igyekszem hintáztatni. mostanában egész megszerette, nem úgy mint régen, amikor egy percet sem ült benne. a csúszda maradt sláger, nomeg a foci, amit egyelőre úgy űz, hogy apjával égbe szereti rugatni a labdát. nomeg elkiáltja magát, hogy Utána és rohan. élvezi. nagyon izzadós, pirulós.

a bölcsiben könnyen elalszik ebéd után, itthon mamával könnyen, apjával elalszik, velem csak nagy nehezen, inkább kocsiban. hujj.

hisztikorszak beütött, de ez is főleg velem. a NEM szót velem szereti leginkább gyakorolni. Határ, határ! hazafele a bölcsiből földre veti magát, kocsiba nem hajlandó, be, majd kiszállni. mindig mást, mint amit akarok. de aztán megbékélünk. nos, azért ez nehéz.

imádjuk a kis kópét, persze hogy, ránézünk és dalra fakadunk!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr262741618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása