emm 2009.02.25. 11:38

Máj ném iz vadállat

Nem értem, hogyan kaphattunk el ekkora ló vírust. Elemzést tartottunk, kivel találkoztunk merre jártunk, de nem tudtuk megfejteni a titkot. A 17 rugós vírust kaptuk meg? A keresztlányom hozta mosolyogva? Anyukám szemüveglencséjéről ugrott ránk a baci? A moziban ránk prüszkölt Jim Carrey?
Olyat, hogy mind a ketten betegek legyünk, még nem tapasztaltunk, sőt hogy hárman az tényleg új. Most már ez is megtörtént. Egy hétig voltunk benne belül, vittük magunkkal bubut is.

Tegnap előtt elmentük dokizni, hogy mondjom már valamit. Két hülye szülő este útnak indult a hóesésben, nagyon szép látvány lehettünk. Miért nincs parkoló a rendelő előtt? Ki volt az a hülye aki rendelőt egy forgalmas útra tette?  Amikor feszkó van, képes vagyok a lift nyomógombjába is belekötni, hogy vezessem az indulatokat. A beteg gyerek szülőjénél vadállatabb nincs a földön, meg a holdon sem.

Egy hét alatt Bubu három héttel ezelőtti súlyra ment vissza és ott megállt. (6800) Azt mondja a szakma ez normális. Kollégám gyermekorvos csaját este tízkor is felhívtuk, hogy lemeózzuk az ügyeletes orvos szavait. Kiszáradás nem fenyegeti. Ez a lényeg.

Van ez a kutacs szindróma. Ha szárad a gyerek beesik a kutacs. Mi a francnak szopatják ezzel az infóval a szülőket? Néztük a kutacsot, hogy na mennyire vagy már beesve, na öt perc múlva bentebb van, na 10 perc múlva hogy áll? Nincs bentebb? Kintebb? Bentebb? Közben meg nem is jól néztük, mert fekvő állapotban kell nézni, de akkor is minek? A dokinő nem olyan jó mint a régi. Hagyjuk ezt a kutacsot a francba.

Bubut vízzel tömtem pár napja. Amikor nem tudott enniinni. A technika nagyon egyszerű, erőszakosan le kell itatni. Magamról is tudom, hogy a cicinél nincs jobb, de ha onnan nem jön semmi, akkor másféle vízbejuttatást kell alkalmazni. Ha egy kisgyerek fejét finoman megfújja a vadállat szülő, akkor nyel egyet a baba. Ez a kiindulás. Belerakok egy kanál vizet odafújok és nyel. Közben elkezd ordítani, akkor még egyszerűbb bejuttatni a vizet. Fújás, nyelés.
Ordítás ellen is véd a fújás. Úgy látom az erőszakosságom miatt nem haragszik annyira bubu, mert a játszószőnyegén engedi, hogy én is játszak. Az erősebb inger vezérli.

Még csak a kiságyába hajlandó forogni hasról hátra.  Fölemeli a fejét nézelődik, kinyomja a fenekét az égbe, maga alá húzza a fordulási tengelynél lévő kezét, megindítja a moszdulatot és átfordul. Egyszerű technika. Hátról még nem megy.
De csak a kiságyban, a szőnyegén csak oldaláig jut, de ott amúgy is annyi inger éri, hogy nem vesződik fordulással.

Halász Judit zenéjére ropjuk esténként - napsugááár óó napsugáááár én szeretlek nagyon...

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr6964937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torpicur · http://torpicur.blog.hu/ 2009.02.25. 12:43:05

Hajrá, hajrá! Erőt-egészséget! :)

Mazsola01 2009.02.27. 20:55:31

Azért jobban vagytok, ennek örülök! Bubu meg pikk-pakk visszaszedi majd a leadott súlyt, az Anyatej varázsszer is ;)

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.03.01. 10:23:10

hát ez az. nincs olyan sok tej. : (
még pár napig próbálkozás, aztán muszáj lesz vmi mást is adni. ez a vírus egy ronda dolog.

sylblog 2009.03.05. 10:24:15

Mi hír felétek? Jobban van már gyerkőc és ti? Anyatejci helyzet fronton mi az ábra?

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.03.05. 19:44:17

köszönjük az érdeklődést : )

hasmenés már nincs, vagyis van, de ez már a fogzásos zöldes. gyermek étvágya a régi, nem győzöm tömni. most az a helyzet, h 8x eszik egy nap, tehát jó sokszor és csak fekve tudom szoptatni, mert úgy indul meg normálisan a tej.. szóval kicsit nyögve nyelős. de mivel cumit nem fogad el, kiskanállal se nagyon hajlandó, ezért most próbálkozunk. almát próbáltam adni, de nagyon fancsali képet vágott. viszont ebből arra következtetek, h nem lehet őrült éhes, mert akkor már csak megenné, amit a szájába rakok.

a hozzátáplálással fogok próbálkozni a köv. napokban.

manner 2009.03.06. 16:20:09

Remélem, meggyógyultatoik teljesen :)
süti beállítások módosítása