emm 2010.04.30. 13:06

Lázgörcs

Bubut tegnap mentő vitte kórházba.

Reggel hat körül sírásra ébredtünk, forró a kobak 39.0, nyomtam bele a kúpot. Rendbe jött lement a láza, mosolygott, elindultam munkába. 10 körül hív Sz, hogy szarul van Bubu, az orvosunk szabadságon mi legyen. Elindultam haza. Pár perc múlva zaklatottan hív Sz., hogy kihívta a mentőket, mert Bubu remeg, talán lázgörcs. Jól tette. Egyszerre érkeztem a mentősökkel, megnézték és küldték a kórházba. Nínós autóval, nínó nem volt. Szar érzés, amikor a gyermekem, fám gyümölcse, vetésem termése pilledve fekszik a vállamon.
A  feltételezett lázgörcs nem játék. Gőzünk sincs az volt-e, de eszméletvesztés is szokott lenni. Bubu magánál volt.

A kórházban lement a láza, megnézte a doki felvette az osztályra. Csak akkor mehet haza ha minden vizsgálatot megcsinálnak rajta, és 24 óráig teljesen láztalan marad. Vérkép oké, pisilés alig sikerült, na ezen nem csodálkozom, mert egy ernyedt óvszert ragasztottak oda ahová kell, abba kéne produkálni. Ilyen fiatalon még nem olyan egyszerű. 

Sétáltunk az osztályon a folyosón, a kertben. Hat ágyas a kórterem, a falra focizó lányokat, bajszos fiúkat festettek. Megfürödtünk este, láztalanul elaludt.  Sz. energiájára szükség lesz másnap, fel kell töltődnie, a családi tanács engem szavazott meg ottalvónak. Az éjszakát egy szivacson nyomtam az ágya előtt. Fel-felébredve, mértem a hajlékony mérővel a lázát. Nővérke csak kezével mérte, mondta mindig: Láztalan. Reggel váltott le Sz., késő délután megint én őrködök, este jön Sz. ottalvósra.

Reggelre 37.5-re emelkedett, a 11 órás nagyvizit után megint 38.5 lett a láza. Délutánra megint lement. Jön szemész, fülész mindenféle gyógyító részleg. Teljes átvizsgálásban részesül Bubu. Csillapítunk. Valami vírus betámadhatta. 

A lázgörcsről már a gugli segítségével mindent tudok. Mostantól egy görcsoldó tubusos akármi mindig nálunk lesz, amit Bubu hátsójába kell benyomnunk, ha görcset észlelünk. Az is lehet, hogy soha nem fog többé előfordulni. A gyerek nem játék.

2 komment

Címkék: lázgörcs

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr191964185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manner 2010.05.08. 00:16:52

Tejóég, szegény. Remélem, már jól van!

Lusthie 2010.05.23. 12:03:23

Aztamindenit! Ráz a hideg és bőgök!
Örülök, hogy már otthon vagytok!
B most 3 napig szintén lázas volt :(((

Vigyázzatok magatokra!
süti beállítások módosítása