emm 2010.04.24. 14:02

Bubugyerek

Innentől nem számolom mennyi idős Bubu. Az elmúlt hetekben töbször kérdezték, hiogy mennyi idős, de fejszámolnom kellett. 16 hónapos? tizenehetedik? elmúlt másfél? Nemsoká kettő? Született októberben, vagy szeptemberben? Hirtelen azt sem tudom mikor született. 2008.09.28., tehát minden év októberétől már a következő évébe lép. Azaz most második évében van. Ha kérdezi valaki azt mondom, hogy októberben lesz kettő. Slussz.

Bubu egy teljesen normális kisgyerek, vannak kezei amivel csapkod, vannak lábai amivel futkározik és rugdos, kinőtt a haja is, jön megy szaladgál, alszik, eszik, növekszik. 12 kiló volt tegnap 84 centi magas. Hármas méretű kismotort már páros lábbal is hajtja, föl kell gyorsítani a lépteimet, ha tartani akarom a tempót.

Játszótéren mindent kihasznál, a létrán felmászik a csúszdán lecsúszik, hintázik, homokozik, labdázik. Hétköznaponként csak este tudom figyelni a jáccizást, egyre világosabb van, ha este nyolckor érek haza akkor még tízig játszóterezünk, nincs csak úgy alvás.

Jó alvó bubu. Délután magától ledől, csak be kell segíteni az ágyába és két három órát is alszik, mostanában kettő óránál felkeltjük, mert akkor este nem lehet vele bírni. negyed kilenc körül kezdem fürdetni, fél 10-re szokott bealudni. Reggel fél nyolc és nyolc körül ébred. Ha sokat ahsználom a wclehúzót, vagy hajat szárítok korábban. 

Mindent megeszik. Az érdekes "kisgyerekem van mit eszik" fejezet is lezárult, mert mindent. Ha fagyit eszek tölcsért kap, ha marhapörköltet szaftos kenyeret, azaz nem egy az egyben azt eszi amit mi, de jórészt ugyanazt. Rántotthús és pogácsa jöhet minden mennyiségben a rántotthús gént tőlem örökölhette, majd jókat fogunk vitázni a későbbiekben, ha egy rántotthús marad az asztalon ki fogja megenni? Ügyesen megeszik mindent kanállal. Sz. jól körbe rakja törülközővel, h oda essen ami esik. a leveshez speciális kanalat használ.

Sz. elkezdte a munkára beszoktatást, sajnos az egyik bölcsiben ahová szántuk Bubut már nem volt hely, ezért nagyanyó, nagymama, ismerős lánya hármas foglalkozik addig bubuval, amíg Sz keresi a pénzt.

Múlt hétvégén volt az első filmekben is sokszor illusztrált apa-fiú töltsünk együtt egy napot szélesvászon. Fölkeltünk kimentünk a szabadba, kocsikáztunk, vásároltunk, 100Ft-os kisautóval toltuk, túró rudit ettünk kólát ittunk, homokoztunk, troliztunk ésatöbbi csudaság. Este bónuszként könyvet olvasgattunk, holtfáradtan elaludtunk.

Tegnap előtt bubu az első arcra típusú puszit az anyukájának adta. Sz. majdnem elrepült.

Tegnap belement a kisujjába egy szálka, a doki azt mondta majd kijön. Most ez foglalkoztat.

Délelőtt bicikliztünk, az s-es méretű sisak nagy rá, de szereti. Bubu most alszik fél kettőkor elaludt fél négykor ébresztem és megyünk kifelé a lakásból.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr511947918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2010.04.25. 21:07:51

khm.
majdnem..bubu szept. 29-én született...

manner 2010.05.08. 00:15:53

igen, mintha a 09. az szeptember lenne...
(mondjuk én meg a június-júliust keverem néha...)

essz · http://bubukedves.blog.hu 2010.05.14. 15:59:49

@manner: nem a 09 a gond. emm csak a napot vétette el..
: )
süti beállítások módosítása