emm 2010.01.02. 23:59

tizenöt

15. hónap is betelt. Sz. tud minen részletet, mert én már kissé hátrébb szorultam. Pl. nem tudtam mit kap reggelire, múltkor fölbontottam egy sinlac-os dobozt, mert régen valami ilyesmi löttyöt ivott bubu, de nem. Rizstejes hígítást kellett volna, olyat még nem tudok készíteni.

Kajában egyébként az a megegyezés, hogy azt eszik és annyit amennyit akar. Mandarin, gyerek-keksz, sajt, talán a három kedvenc. Karácsony táján, a mákos beiglitől kezdve töltött káposztán keresztül megevett mindent.

Ha éhes megfogja a kezem, kivisz a konyhába az etetőszékéhez, mutatja, hogy ültessem bele és hozzam a kaját. Nagyon okos, de ezen nem lepődünk meg.

adatok mirwentől nyúlva:

Súlyhossz: 80 centibe beleállt nem nyúlik mostanában, 11.2 kila volt ma este, 11 körül mozog.

Alvás: Reggel nyolc körül ébred, délután egy és kettő körül álmosodik, két órát alszik, este pedig nyolc és kilenc körül kezdi dörzsölgetni a szemét, akkor jön a fürdés alvás. Ha megyünk valahová a kocsiban bealszik, van hogy kétszer is napközben.

Evés: Sz, tudja pontosan, én mindent adok bubunak, és mindent meg is eszik. Banán, vajas, lekváros kenyér, sajt, sonka, keksz, mandarin, ezek fix rapid kaják. A bébiételgyártók felőlünk már tönkremehetnek.

Nagymozgás. Szalad, fut, rohan. Beengedem a játszótérre, örjöngve fut egy kört, köszön a játékoknak, a hintának, a csúzdának, a homokozónak. Itton a lakásban is fut, még a sebességet nem tudja belőni rendesen, párszor valami lakástárgy állítja meg a bubufutást, fal, ajtó, szekrény.

Finommmozgás: Ki be kapcsolja a porszívót, kézel prímán eszik, már a villájával és a kanállal is próbálkozik. Ha nyakamban ül, húzza ki egyesével a hajszálaimat, fodrászra vágyok.

Fog: 12 biztosan, de ha engedné, hogy hosszasan nézegessem a száját belülről, lehet, hogy találnék többet. Fogat mosunk frankón, imádja a fogkrémet, de a súrolást is szeretheti, mert igényli.

Egészség: Semmi rosszaság. Végignyomtuk az ünnepek alatt rokonságon, barátokon, óvodányi kisgyereken bubut, de nem kapott el semmit. A fogzása miatt néha beadunk pár kanál nurophent. A szeme állítólag javult a múltkori kontroll óta, szerintünk kancsal, mint én, elvisszük valami komoly dokihoz is.

Beszéd. Anya apa, vau, ciccsa, lámpa, meg szótagok összevissza. Énekel a kádban, énekel a parketten, rázza a fejét a zenére. már mindent ért, kedvence a NEEEM, NEEEm Szabad kifejezések.

Sz. majd kiegészíti, elvégre Ő az anyja.

A bejegyzés trackback címe:

https://bubukedves.blog.hu/api/trackback/id/tr991640854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása